Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Leeftijd

Leeftijd

Exacte grenzen zijn er niet

In het modelwerk is leeftijd belangrijk. Hoewel er voor mode niet echt een onderleeftijd is, wordt er meestal uitgegaan van een jaar of 16. En dat loopt dan door tot een jaar of 25. Exacte grenzen zijn hier niet aan te geven omdat iedereen er nu eenmaal jonger of ouder uitziet dan de werkelijke leeftijd. Zeker als je voor een modellenbureau gaat werken in de fashion richting, zul je in deze leeftijdscategorie moeten vallen.

leeftijd

In de reclamefotografie heeft iedereen een plaats

Wil je verder in de reclamefotografie dan is het goed te weten dat daar ook nog opoetjes van 85 gebruikt worden. Je valt dan als bejaarde in de zogenaamde “special” categorie. In deze categorie valt iedereen die niet meer de ideale leeftijd heeft.

Ook oudere modellen hebben vaak volop werk

Ga je niet verder dan wat shoots voor je plezier en af en toe een kleine vergoeding dan kun je rustig doorgaan zolang je wilt. Er zijn zat oudere modellen bekend die nog volop werk hebben. Ga je verder als model voor de beeldende kunst dan maakt het al helemaal niet meer uit welke leeftijd je hebt.
Vaak geeft men daar de voorkeur aan modellen van minimaal middelbare leeftijd omdat deze er wat meer “doorleefd” uitzien en daarom plezieriger zijn om te tekenen.


Er is werk genoeg waar leeftijd geen rol speelt

Kortom, je leeftijd bepaalt misschien dat je in een enkele categorie van het modelwerk niet veel meer te doen krijgt maar dan wordt het gewoon zaak om naar een andere categorie over te gaan stappen. Of zoals een model een sprak: “Leeftijd is alleen maar een getal”. En daar had ze groot gelijk in.