Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Lengte


Lengte

Je lengte is bij mode van belang

Een aspect wat vooral in de modewereld een extreem grote rol speelt is je lengte. Ga er maar van uit dat je onder de 1,70 meter geen enkele kans maakt in de wereld van de topmodellen en de haute couture.

 

De klerenhanger

Met name het vak van mannequin is in wezen niet meer dat een wandelende klerenhanger. En aan de kleren die aan die klerenhanger hangen moet dik geld worden verdiend. Kleren komen het best tot hun recht op een lang en slank (zeg maar gerust mager) model. Er zijn niet voor niets al zoveel problemen bekend met modellen die zichzelf doodhongerden om maar het volmaakte modellenfiguur te krijgen.

Reclamefotografie kan iedereen gebruiken

Als je in de wereld van de speciale modellen en de reclamefotografie terecht komt speelt dit eigenlijk niet. Daar is in principe plaats voor iedereen alhoewel het toelatingsbeleid van het doorsnee modellenbureau een volslagen raadsel is. Aan wat je voor eisen moet voldoen om zelfs maar aandacht te krijgen voor je portfolio of zelfs je emailtje is niet echt duidelijk en het verschilt enorm van bureau tot bureau.

Bij beeldende kunst is elke lengte prima

Voor de overige poseervormen zoals fotografie uit hobby of het poseren voor de beeldende kunst maakt het niet zo heel veel uit omdat dit veel minder nauw luistert dan wel totaal geen rol speelt. Ook bij een model voor bodyparts heb je deze problemen niet. Dus heb je niet de ideale lengte? Er zijn alternatieven.