Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Tatoeage is niet wenselijk voor een beroepsmodel

Tatoeage is niet wenselijk voor een beroepsmodel

Wat is een tatoeage

Een tatoeage is een meestal gekleurde tekening op het lichaam met onder de opperhuid aangebrachte speciale inkt. De tatoeage is uiteraard bedoeld als een soort versiering van het lichaam

Hoe maak je een tatoeage

Dit aanbrengen gebeurt met fijne naaldjes en speciale apparatuur. Het principe is al heel oud. Bij diverse vondsten uit de oudheid zijn sporen van een tatoeage gevonden.

Is een tatoeage mooi?

De meningen over een tatoeage zijn meestal duidelijk in twee kampen verdeeld. Een groep die het geweldig en een duidelijke sieraard voor het lichtaam vindt en een groep die er helemaal niets van moet hebben. Bij de eerste groep kan het aantal tatoeages niet groot genoeg zijn en mogen ze overal op het lichaam te vinden zijn.

Tatoeage is niet wenselijk voor een beroepsmodel

Het bezit van een tatoeage is vaak een probleem

Modellen met een tatoeage hebben vaak een probleem, tenzij het lichaam er zo vol mee zit dat ze echt in een aparte klasse gaan vallen. Bij fotowerk op TFP of TFCD basis is het meestal allemaal nog niet zo’n probleem maar zodra het professioneler wordt gaat de tatoeage meestal een serieus probleem vormen. De meeste opdrachtgevers zijn nu eenmaal op zoek naar een perfect model en een tatoeage geeft meestal zoveel discussie over wat nu mooi is en wat niet dat men daar op voorhand al niet aan gaat beginnen.

Verwijderen doe je niet eventjes

Verwijderen kan soms wel middels speciale lasertechnieken maar het is niet alleen een dure en naar men zegt pijnlijke behandeling maar het gevaar van een soort litteken is groot zodat je altijd een lelijke plek op de huid blijft houden.

Voor een echte modelcarrière is een tatoeage niet aan te raden

Kortom, als je een carrière als model nastreeft is het beslist niet aan te raden om een tatoeage te laten zetten. En al helemaal niet op een duidelijk zichtbare plaats. Wil je echt beiden, dan is het aan te raden om dit op latere leeftijd te laten doen nadat de betaalde modellencarrière over het hoogtepunt heen is.

Permanente make up

Een speciale vorm is het aanbrengen van eyeliners en wenkbrauwen waarbij de tatoeage dient als een soort van alternatieve permanente make up.