Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

punctueel

punctueel


Wees altijd punctueel.

Wat voor indruk laat je achter bij de fotograaf, visagiste en styliste die hun tijd verdoen met op jou te wachten? En dan ook vaak nog staan te wachten in een per uur gehuurde studio? Die indruk laat zich raden. Die is niet best.

Ook te laat komen is een visitekaartje

Door te laat te komen, en zeker als je ook nog niet even belt dat je -met een goede reden- wat later komt leg je direct je visitekaartje op tafel. Niet doen dus. Wees daarom altijd punctueel qua tijd.

punctueel

zorg voor reservetijd

Bouw wat veiligheid in. Komt je met de auto? Controleer altijd even of er files staan of dat er wegwerkzaamheden zijn. Het kan altijd en dan kun je daar rekening mee houden.

Ken je openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer? Zorg dat eventueel precies weet welke bus of tram je moet nemen en welke halte je eruit moet. Googlemaps geeft haltes redelijk nauwkeurig aan en met Google streetview kun je zelfs even “rondkijken”hoe het er ter plaatse uitzag toen de foto genomen werd. Dat kan verschil geven met de situatie van vandaag maar dat is niet erg als je het weet.

De NS-website weet veel

Moet je met de trein? Ook dan kun je via de site van de NS zien of er extra vertragingen zijn. Moet je van de ene trein op de andere overstappen? Dan heb je door alle vertragingen waarschijnlijk wat extra tijd nodig. Bedenk dat de NS vrijwel elk soort weer tussen “te warm” , “te nat” en “te koud” als alibi gebruikt voor vertraging. Neem bij belangrijke shoots liever een trein eerder. Liever veel te vroeg aanwezig dan een minuut te laat. Te vroeg laat alleen maar een indruk achter van iemand die uitermate serieus met haar vak bezig is. En alleen dat is de moeite al waard.

Zorg voor een goede naam

Het modellenfotografiewereldje is klein en een verkeerde naam is al heel snel gemaakt. Maar een goede ook!