Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Het gevaar van arrogantie

Het gevaar van arrogantie

Je dodelijkste fout die je als model kunt maken

Het is waarschijnlijk de meest voorkomende en meest dodelijke fout voor ieder model: We hebben het dan over arrogantie. Dan wel het vertonen van arrogant gedrag.

Als er iets is, dat in de modellenwereld niet gewaardeerd wordt, dan is het wel een vorm van arrogantie en een naar arrogant gedrag. 

Niemand zal het waarderen. Je collega-modellen niet, fotografen niet en en je eventuele opdrachtgevers al helemaal niet.

Voor zover bekend is dit helemaal geen arrogant model

Wees altijd vriendelijk, voorkomend en beleefd. 

Besef goed dat je als model zonder de juiste mensen om je heen, helemaal nergens gaat komen. Fotoshoots zijn teamwork. Ieder teamlid heeft daar een plaats bij. En is dus belangrijk voor je. Een arrogante houding pas absoluut niet.

Als je een gedrag gaat vertonen alsof je het nu eenmaal helemaal gemaakt hebt  en dat iedereen je daarom dient te bewonderen, dan gaat je dat gedrag beslist geen vrienden opleveren.

Zorg liever voor een netwerk dat jou iets gunt

Als er met alle concurrentie in de modellenwereld iets van belang is, dan is dat wel een goed netwerk. En dat netwerk moet bestaan uit mensen die je graag mogen. Want mensen die jou mogen zullen je ook sneller wat gunnen. En daar moet je het van hebben als je verder wilt komen als model. Want één ding is daar wel duidelijk: Je kunt het niet alleen.


Meer informatie over Team Jetje