Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Props

Props


Wat zijn props nu weer?

Een rare kreet die bij elke fotoshoot wel aan de orde komt zijn de "props". Maar wat zijn props nu eigenlijk? 

Attributen voor een fotoshoot

Props is de wat meer populaire aanduiding van wat ook wel rekwisieten worden genoemd. Het zijn allerlei attributen die bij een fotoshoot gebruikt kunnen worden om de sfeer op de set in de juiste richting te laten bewegen. 

Props ofwel rekwisieten dienen ter ondersteuning van de sfeer die we in een shoot willen bereiken.

props


Props zijn van belang bij thematisch werken

Grotere studio's hebben vaak enorme voorraden aan props. Want zeker als we meer thematisch werken is het van belang om rekwisieten dan wel props in voorraad te hebben voor eigenlijk elk thema dat we aanpakken. En omdat het wellicht in de toekomst wel weer van pas kan komen wordt in veel studio's zo ongeveer alles bewaard. Het kan een fotostudio een duidelijke sfeer geven die in de verte aan de kringloopwinkel doet denken. En eerlijk gezegd, heel veel zal daar ook wel vandaan komen.

Veel modellen verzamelen zelf ook hun props

Modellen die zich op een bepaald thema specialiseren hebben ook vaak zelf de nodige props in voorraad die dat thema kunnen ondersteunen. 

Een rommelmarkt of een regelmatig bezoek aan een kringloopwinkel kan soms leuke vondsten opleveren die misschien nog niet nu direct maar wel in de toekomst gebruikt kunnen gaan worden bij een thematische fotoshoot. Dus kom je iets tegen en is het niet onwijs duur? Neem het mee. Alle kans dat je het in je carrière als model straks nog wel een keertje op een shoot kunt gebruiken. 

Een goede collectie props kan een voorsprong geven

Fotografen stellen het meestal wel op prijs als modellen op dat soort punten meedenken en niet helemaal met lege handen op de shoot verschijnen. Het geeft je een voorsprong om als model gekozen te worden als je het nodige bezit. Dus maak bijvoorbeeld in je portfolio duidelijk dat je het nodige aan props bezit.


Meer informatie over Team Jetje