Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen


Hoe kom je aan zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is een lastig iets. Als je geen zelfvertrouwen hebt of het niet uitstraalt, waarom zou een fotograaf of opdrachtgever dan wel vertrouwen in je hebben? Die heeft dat dan net zo min. Dus train er desnoods op om professioneel over te komen. Je bent constant bezig om een product te verkopen, namelijk jezelf.

zelfvertrouwen

Opbouwen  van zelfvertrouwen

Belangrijk om te weten is dat er meerdere manieren zijn om zelfvertrouwen op te bouwen. De meest stabiele vorm is het zelfvertrouwen dat is gebaseerd op vaardigheid. Als je van jezelf weet dat je een goed model bent dan krijg je vanzelf het zelfvertrouwen dat je uit wilt stralen. Je weet dat je het kunt en als er eens een tegenslag is dan weet je ook dat je die op zult kunnen vangen. Je kunt het aan. Een andere, veel minder stabiele vorm is zelfvertrouwen dat gebaseerd is op een succes.

Niet op vaardigheid gebaseerd

Stel je wint een wedstrijd. Dat kan zijn omdat je inderdaad beter was dan de rest. Of kwam het omdat de concurrentie niet zoveel voorstelde? Of had je gewoon een keer een enorm goede dag en weet je dat je vaardigheden normaal gesproken wat minder zijn? Dat soort vragen beperkt dat soort zelfvertrouwen dat niet op vaardigheid is gebaseerd.

Wél op vaardigheid gebaseerd

Een zeer stabiele vorm is natuurlijk het zelfvertrouwen dat gebaseerd is op zelfvertrouwen en op succes. Dan weet je zeker van jezelf dat je goed bent. Een succesvol model is zich hiervan bewust en zal er dus constant van alles aan doen om de vaardigheden op peil te houden. Niet alleen om een steeds beter en dus ook beter betaald model te worden maar ook om het zelfvertrouwen te vergroten. En als dat voldoende uitstraalt, dan komt de rest vanzelf wel.