Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Extravagant


Extravagant


Wat is extravagant?

De term extravagant bij een oproep voor een shoot is behoorlijk vaag. Iedereen kan zich er gelukkig iets bij voorstellen zonder dat men het exact weet te omschrijven. De letterlijk vertaling is “Buiten het gewone vallend”

extravagant

Kledingvoorschrift: Extravagant

Dus als bij de kledingvoorschriften voor een fotoshoot om extravagant gevraagd wordt dan is het niet snel te gek en kun je je als model of stylist volledig uitleven. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van allerlei hoeden, meest in een bizarre uitvoering maar ook van niet-alledaagse kleding zoals wijde rokken. Of men zoekt het juist extreem in een strakke of korte rok. Kortom, een creatieve stylist kan zich bij het uitzoeken van kleding bij het onderwerp extravagant helemaal uitleven. De kleding wordt aangevuld met accesoires als hoeden, handschoenen, beslist bijzondere en opvallende schoenen of laarzen. Deze zijn niet zelden voorzien van zeer hoge hakken. Ook deteils als veren, boa’s, brede en fel gekleurde riemen mogen bij extravagant zeker niet ontbreken. Glitter en glim, veren en slangeleer. Het hoort er bij.

Materiaalgebruik

Bij het ontwerpen van deze kleding wordt vaak gebruik gemaakt van materialen die helemaal niet bedoeld zijn voor het vervaardigen van kleding. Vooral hoedenontwerpers leven zich op dit punt bijzonder uit. Voor één ding hoef je nooit bang te zijn bij dit thema en dat is dat het te gek zou worden. Extravagant is nooit te gek. Integendeel. We komen niet voor niets termen als buitensporig, flamboyant, onzinnig, overdreven tegen als men probeert deze stijl te beschrijven.

Flexibiliteit

Deze flexibiliteit maakt een fotoshoot rond dit thema zeer interessant voor zowel fotograaf als model omdat iedereen zich er lekker ongeremd in uit kan leven. Het is daarmee ook een thema dat zich goed leent voor zowel beginnende modellen als beginnende fotografen omdat de resultaten al snel heel behoorlijk zullen zijn