Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Tanlines

Tanlines

Wat zijn tanlines?


Je krijgt zogenaamde tanlines als je in de zon gezeten hebt met je bikini aan. Het zijn de witte plekken waar de zon niet kon komen en vaak geven ze eens soort afdruk van je bikini op je lijf. Bij sommige fotoshoots kunnen deze zeer storend over komen. En dat hoeft niet eens een naaktschoot te zijn want ze kunnen ook zeer storend onder kleding vandaan komen.

Overigens kun je ook nog de rode variant hebben, namelijk als je teveel in de zon gezeten of gelopen hebt waardoor je huid rood verbrand geworden is. Dan mag je misschien niet echt van tanlines spreken maar het effect is wel ongeveer hetzelfde.

Tips om tanlines te voorkomen


Er is maar één remedie voor tanlines en dat is om ze te voorkomen. Want achteraf wegwerken met makeup-achtige producten is nauwelijks te doen. Tips om ze te voorkomen zijn:

• Omdat tanlines het meest opvallen vlak nadat ze ontstaan zijn is het dus van groot belang om vóór een belangrijke fotoshoot niet in de zon te gaan zitten, in elk geval niet in een bikini.

•  Is het niet te vermijden om in bikini naar strand of zo te gaan, zoek dan in elk geval zoveel mogelijk de schaduw op. Ga er niet vanuit dat lichte kleuren het zonlicht wel voldoende door zullen laten want dat doen ze niet. Het verschil in kleur tussen huid die wel en die niet aan de zon is blootgesteld zal ongeveer hetzelfde zijn.

• Misschien niet voor iedereen, maar ga om te zonnen naar een naakstrand of een naturistenclub. Dat is de beste manier om tanlines 100% te voorkomen. Voor veel modellen die gewend zijn om in hun natuurlijke staat te poseren zal dit geen probleem zijn. Zorg wel dat je goed beschemd ben tegen het zonlicht, dit temeer daar de huid niet overal even gevoelig is.

• Gebruik goede zonnebrandolie met een hoge beschermingsfactor. Dat zorgt voor een meer gelijkmatige bruining en het is in het algemeen gesproken beter voor je huid.

•  Ga regelmatig onder de zonnebank zodat je huid al een egale kleur heeft. Dan zal wat extra zonnen in bikini minder of zelfs helemaal niet zichtbaar worden.

•  Koop een speciaal badpak of bikini dat UV stralen doorlaat. Ze zijn duurder maar voorkomen veel problemen met tanlines.