Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Mannequin

Mannequin

Een andere naam voor fashionmodel

Mannequin is in feite een andere naam voor fashionmodel. Alleen zijn de eisen aan de afmetingen van het lichaam nog strenger of eigenlijk extremer. We moeten dan denken aan maatje 34. En een minimale lengte van minimaal 1.75. Een mannequin wordt ook wel de typische wandelende klerenhanger genoemd en daar zit wel een kern van waarheid in.

Waar moet je beginnen?

Meisjes en vrouwen die een modellencarrière willen beginnen, vragen zich vaak af waar ze moeten beginnen om die carrière op te bouwen. Ze kijken daarbij in het algemeen direct naar de top. En nemen bekende topmodellen als een soort van rolmodel.  Ze leggen de lat direct op een riant inkomen op de catwalks van Milaan, Londen, Parijs of New York. Het verkijgen van aanzien is eveneens een belangrijk doel. Wat vergeten wordt is dat het hier uitzonderingen betreft. Voor vrijwel niemand is dat een realistisch doel.


Mannequin

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt mannequin worden en life kleding gaan showen op de catwalk. Of je wordt fotomodel voor modereportages. Bedenk dat je terug komt in een wereld met heel veel en vooral keiharde concurrentie voordoet.

Heb je iets wat anderen niet hebben? 

Het is een voordeel als je iets bijzonders kunt tonen. Dat kunnen bijvoorbeeld je handen, benen, haar, mond of ogen jouw zijn. Iets bijzonders kan je kansen op een carrière als model vergroten.
Want met name de reclamewereld is altijd op zoek naar iets bijzonders. Opvallen is tenslotte de kerntaak van een reclamebureau.

Het eisenpakket is groot en zwaar

Kortom, Mannequin worden klinkt leuk maar bedenk heel goed of het iets is wat bij je past. Niet omdat je het zelf niet zou willen, maar omdat er nu eenmaal enorm veel eisen aan gesteld worden door de buitenwereld.