Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Zakelijk


Zakelijk


Een serieus model gedraagt zich zakelijk

Model zijn is een business. Wees zakelijk. Gedraag je professioneel maar zorg ook voor een goede afhandeling van de financiële kant. Laat je voorlichten door een goede boekhouder of fiscalist. De belasting ligt altijd op loer en je verrader slaapt nooit. Wees je daar altijd goed van bewust. Hou je op dat gebied een beetje aan de regels.

zakelijk

Als je beter word neem je een agent

Wordt je nog beter, overweeg dan een agent die verder alles voor je regelt. Dat neemt je heel veel werk uit handen. Natuurlijk, een agent werkt niet voor niets. Die moet namelijk ook leven. Maar het is wel iemand die jouw belang in het oog zal houden als is het maar omdat zijn inkomen mede een resultaat is van jouw succes. Wil je hier optimaal gebruik van maken, zoek dan een agent die in elk geval voor een deel op een performance fee gebaseerd is. Dit wil zeggen dat de agent meer verdient naarmate hij meer voor je verdient.


Probeer zakelijkheid uit te stralen

En probeer dus zelf altijd een zakelijk gedrag uit te stralen. Zorg dat je je netjes en fatsoenlijk gedraagt. Kom op tijd en zorg dat je er altijd verzorgd uit ziet. Een deel van zakelijk gedrag is promotie. Dat is op allerlei niveau’s van belang. Uiteindelijk verdien je wel het geld door mensen die je bewonderen. Ga rustig een keertje op de foto als daarom gevraagd wordt. Zet eens een extra handtekening ook levert het je nu niets op. Vertel die journalist eens een leuk verhaal in plaats van geïrriteerd met hem om te gaan.

Goede public relations zijn belangrijk

Een goede public relations is uitmate belangrijk en die bouw je op die manier vanzelf op.