Pagina's

vrijdag 18 januari 2019

Duidelijkheid is van belang voor iedereen

Duidelijkheid is van belang voor iedereen


Het belang van duidelijkheid

Zorg altijd voor duidelijkheid voor jezelf, desnoods door alles nog maar eens na te vragen. Weet je exact om wat voor shoot het gaat? Wat er van je gevraagd wordt? En of je dat wel wilt? Op een shoot kun je niet of nauwelijk meer terug komen op een eerder gemaakte afspraak zonder een huis met herrie en een totaal verziekte sfeer die de kwaliteit van de shoot zeker niet ten goede gaat komen.

duidelijkheid is van belang voor iedereen

Hoe zit het met de betaling

Wordt je voor deze shoot betaald? Of is het op basis van TFP of TFCD? Zijn de reiskosten bij je vergoeding inbegrepen en zo ja hoeveel zijn die reiskosten? Ga je met de auto of openbaar vervoer? Heb je een routebeschrijving voor de auto gekregen? Zeker in de nieuwbouw wil een Tomtom het nog wel eens af laten weten.

Heb je noodnummers voor file en vertraging?

Heb je een noodtelefoonnummer voor als je in de file staat of de trein weer eens om een onduidelijke reden een half uur tussen de koeien stilstaat? Weet je wel station je uit de trein moet en welke uitgang van het station je moet hebben? Van zijn er meerdere. Weet je welke bus of tram je ter plaatse moet nemen en welke halte je er dan uit moet?

Maak een checklist

En zo zijn er nog tientallen vragen te stellen. Maak desnoods voor jezelf een keertje een soort van checklist. Kost éénmalig wat moeite om te maken maar het verdient zichzelf beslist terug. Werk je lijst bij als blijkt dat je iets niet bij je had wat toch wel handig was en je krijgt op den duur een checklist die van onschatbare waarde is.